CrossFit Inua

Om os

CrossFit Inua blev åbnet for at skabe et sted, hvor man ved sammenhold og funktionel træning kan få en sundere livsstil. I det nye hus har vi de mest optimale rammer for at kunne træne CrossFit.

Det udspringer sig samtidig af en glæde og lyst til selv at træne CrossFit og drømmen om at skabe de bedste træningsmuligheder for andre atleter.

I Inuit mytologien, er Inua en ånd eller sjæl, der findes i alle mennesker, dyr, søer, bjerge og planter. For det arktiske folk er mennesker og dyr lige. Alt liv har den samme form for sjæl eller “livs-essens”, Inua. Dette skaber en situation, for at overleve skal det arktiske folk dræbe andre skabninger der er som dem. Anerkendelsen af dette dilemma ligger i centrum af den eskimoiske jagtpraksis, som er baseret på respekt og gensidighed. Jægeren vil kun lykkes, hvis dyret vælger at give sit liv som en gave, til gengæld for moralsk og respektfuld adfærd af hele samfundet.

Vi har valgt at kalde vores box CrossFit Inua, for at understrege vigtigheden af denne ’ånd’ som ligger bag Inua, men også for at illustrere det, der ligger bag CrossFit miljøet – respekt og gensidighed.

Hvorfor skal man dyrke CrossFit?

CrossFit har et ry for at være en træningsform for de trænede. Vi hører tit folk der har lyst til at begynde at træne, men som mener at de ikke er i god nok form. CrossFit er i virkeligheden en træningsform, der er baseret på den enkeltes forudsætninger. Alle øvelser kan skaleres ned, og i takt med at man kommer i bedre form og med respekt for kroppens grænser, nærmer man sig sine mål – hvad enten det er vægttab, bedre udholdenhed, bedre styrke eller sundhed og velvære generelt.

Vi vil med Inua illustrere, at man ved hjælp af CrossFits principper, kan og vil lykkes med sine målsætninger. Ved at respektere og værdsætte den gave og privilegium det er, at kunne bruge kroppen, og samtidig respektere dens begrænsninger, vil man med hjælp af denne form for træning, få en fysisk og psykisk bedre hverdag – for i bund og grund kan størstedelen af de øvelser vi laver overføres til hverdagens gøremål.

Udover fokus på funktionel og effektiv træning, er der til forskel fra konkurrenterne på markedet, også fokus på sund kost og “det hele menneske”.

Vores trænere